Een geestelijke van het Iraanse regime heeft in de voor sjiitische moslims heilige stad Qom een homofobe tirade uitgesproken tegen mensen die zijn ingeënt voor COVID-19 en beweert dat ze homo worden nadat ze het vaccin hebben gekregen.

Ayatollah Abbas Tabrizian schreef op zijn Telegram-platform: “Kom niet in de buurt van degenen die het COVID-vaccin hebben gehad. Ze zijn homoseksuelen geworden.” De radicale islamist heeft bijna 210.000 volgers op zijn Telegram-account.

Sheina Vojoudi, een Iraanse dissident die vanwege repressie de islamitische republiek Iran ontvluchtte, vertelde zondag aan de Israelische krant The Jerusalem Post dat “net als andere geestelijken in het regime, ook Tabrizian alle tekorten in verband brengt met seksualiteit. De geestelijken in Iran lijden onder een gebrek aan kennis en menselijkheid”.

De LGBTQ-gemeenschap in Iran heeft het zwaar te verduren. Homoseksualiteit is een groot taboe. Het Iraanse regime heeft 4.000 tot 6.000 homo’s en lesbiennes geëxecuteerd sinds de islamitische revolutie van 1979.