Een groep predikanten, voorgangers en christelijke ‘prominenten’ heeft een nieuw platform opgericht: de stichting Bijbels Beraad M/V. Het nieuwe samenwerkingsverband is in het leven geroepen om bij te dragen aan de Bijbelse bezinning over de verhouding van man en vrouw, huwelijk en seksualiteit ten behoeve van christenen, kerken en gemeenten in Nederland.

Bijbels Beraad M/V wil christenen weerbaar maken tegen de ideologisch gedreven afwijkingen van het Bijbels getuigenis in de samenleving, zoals in seksualisering, feminisme en lhbtiq-ideologie. Het wil hen helpen publiekelijk op te komen voor het Bijbelse getuigenis met betrekking tot huwelijk, seksualiteit en de verhouding van man en vrouw. Het wil christenen ook oproepen om heilig en rein te leven – niet in eigen kracht, maar in de kracht die God wil geven in de weg van geloof en bekering, van gebed en Schriftonderzoek.

Laurens van der Tang is één van de initiatiefnemers en voorzitter van het bestuur van Bijbels Beraad M/V: ‘Met voorgangers, predikanten en christelijke organisaties hebben we eerder dit jaar een besloten studiedag gehouden over deze thema’s. Het was verrassend en bemoedigend hoeveel herkenning er was, over kerkmuren heen. We willen elkaar versterken en ons bezinnen op actuele ontwikkelingen. Wij geloven dat het volgen van de leefregels van de Bijbel rond huwelijk en seksualiteit mensen gelukkig maakt. En ook kinderen bloeien op in de warmte van een veilig gezin met een vader en een moeder. Er zijn veel maatschappelijke trends die hier haaks op staan. We willen christenen in Nederland steunen door toerusting, met de Bijbel als uitgangspunt.’